2014. okt 24.

A szaloncukorért verekednek a boltokban

írta: dreamtravel
A szaloncukorért verekednek a boltokban

Amerikában rendszeres, hogy nagyobb árleszállitások, új termékek piacra dobásának alkalmával, tömegverekedések alakulnak ki az áruházakban. Magyarországon szerencsére ritka az ilyen. Inkább csak kisebb attrocitásokról hallani. Valami hasonló történt abban a szombathelyi boltban is, ahol a hirek szerint, két nyugdijas néni ugrott egymásnak, mert ugyanazt a szaloncukrot szerették volna megvenni.

 


A szemtanúk szerint: a veszekedést az okozta, hogy a Glória-Sütibank elnevezésű szaloncukor csomagja nyereményeket is rejt. Igy például fürdőjegyeket rejtettek a szaloncukor papirjába. A két vas megyei lakos ezt szerette volna megszerezni. Az idős hölgyeket a bolt dolgozói tudták csak szétválasztani.

szaloncukor.jpg

Ez az angyali szaloncukor teszi ördögivé a vásárlást


A www.orszagossutibank.hu oldalon bárki elolvashatja, semmi olyan nincs a szaloncukor csomagolásában, amiért érdemes volna összeverekedni. A karácsonyfára való édesség papirja fürdőjegyeket, kalandparki, cirkuszi belépőket rejt csupán. Minden bizonnyal azért sem érdemes verekedni, mert a szaloncukor papirjával elvihetjük kocsinkat szervizbe is.  Ott ingyenesen átvizsgálják autónkat. Az oldalon még azt is felsorolják, mit néznek meg ingyenes  téli szerviz ideje alatt.

sorban.jpg

Az emberek képesek órákat sorban állni, de verekedni is


Magyarországon egyébként nem vezetnek statisztikát arról, hány vásárlói tömegverekedés alakult már ki karácsony tájékán. Amerikában azonban igen. Tavaly egy rendőrt meglőttek a karján, egy másikat elgázoltak, egy harmadiknak a csuklója tört el, a shopping-háborúban. Az amerikai Nemzeti Kiskereskedelmi Szövetség becslése szerint tavaly a négynapos hálaadási hétvégén 140 millióan vásároltak. Az amerikai áruházak ilyenkor bonyolítják le éves forgalmuk akár 40 százalékát.

secu.jpg

A szeretett ünnepe környékén sok dolguk van a biztonságiaknak


Néhány évvel ezelőtt, a Walmart áruházban a biztonsági emberek könnygázzal fékeztek meg egy vásárlót, ami a többi ügyfél számára is nehéz perceket okozott. Az esetről több amatőrvideót töltöttek fel a megosztó oldalakra. De Los Angeles környékén arra is volt példa, hogy egy nő paprikaspray-vel fújta le a többi vásárlót, hogy hozzáférjen egy általa kiszemelt árucikkhez.

vitamin.jpg

Nálunk már ezért is egymásnak ugranak az emberek

 

Amerikában tévék, számitógépek leértékelése,  vásárlása gerjeszti a legnagyobb indulatokat. Nálunk már egy plüssfiguráért is egymásnak ugranak az emberek.  Mint ismert:idén augusztusban a veszprémi Penny Marketben ugrottak egymásnak az emberek, hogy megkaparintsák a pontokért árusitott plüssfigurákat. Veszprémi Napló még arról is beszámol, hogy néhány vásárló attól sem riadt vissza, hogy a fém bevásárlókosárral az üzletben lévő gyerekeket is leigázza, csak azért, hogy a répa, karfiol, stb. plüssfiguráját megkaparinthassa. 

Szólj hozzá