2014. jún 04.

Ingyen buszozhatunk a Balatonon

írta: dreamtravel
Ingyen buszozhatunk a Balatonon

busz.JPGIngyenes térségi közlekedéssel lassítják a rohanó turistákat a Balaton hét településén. Az ide érkező vendégek ingyen buszozhatnak az új turisztikai kedvezménykártyával. A speciális "bérlettel" kedvezményesen járhatnak, múzeumokba és strandra is. A kártyát minden turista ingyen kapja szállásadójánál.

Hasonló rendszerrel legközelebb a Fertő-tó partján találkozhatunk, annak is az ausztriai oldalán. A Balaton Best Card (BBC) térségi turisztikai kedvezménykártyát minden vendég ingyenesen kapja szállásadójánál. A kártyával ingyen utazhat a BALATON VOLÁN feliratú, helyközi járatokon
Balatonfűzfő és Tihany között, valamint a füredi helyi járatokon, a strandok kapui pedig egyenesen megnyílnak a kártyatulajdonosok előtt, hiszen az első négy napban 40% kedvezmény jár, aki négy napnál többet tartózkodik a Best térségben, az ingyen mehet fürdőzni is. - közölte Semsei Sándor, a Balatoni Riviéra Egyesület elnöke, a Balaton Best társelnöke.

Mint mondta: egy-egy család egy hét alatt, akár 20-30 ezer Ft-ot is megspórolhat kiadásaiból, hiszen a BBC kártyával nem csak a strand és a busz lehet ingyenes, de 10-25% kedvezményt ad több múzeum, élménypark és étterem is.

Mint azt Semsei Sándor elmondta: a BBC - kártyával a helyi turisztikai szakemberek a megtakarítások mellett azt szeretnék elérni, hogy a Balaton partján egy kicsit "lelassulhassanak az emberek". Tegyék le autóikat, hagyják a megszokott stresszt otthon, szánjanak magukra és szeretteikre több időt. Sétáljanak el egy-egy nevezetességhez, gyönyörködjenek a táj szépségeiben. A part végigrohanása helyett üljenek be egy kávézóba, beszélgessenek, figyeljenek saját belső hangjukra. Vagy nyugodtan igyanak meg egy pohár bort. Engedjenek teret az igazi élményeknek.

A szakértő elmondta azt is, a hét település nem ad-hoc jellegűen találta ki ezt a kártya-rendszert. Számos működő nemzetközi mintát megvizsgáltak, és az ott szerzett tapasztalatokat ötvözték a Balaton nyújtotta lehetőségekkel. Európában reneszánszát éli az erős belső igényt követő "slow turizmusnak" nevezett lassabb tempójú utazásfilozófia. A hét balatoni település most ezzel turisztikai filozófiával szeretne több vendéget csalni a tó partjára.

Szólj hozzá