2015. ápr 29.

Hévízre már nyáron is jelmezben érkeznek

írta: dreamtravel
Hévízre már nyáron is jelmezben érkeznek

A Turisztikai Világszervezet (UNWTO) elemzései rámutatnak arra, hogy az elmúlt két évtizedben a kulturális turizmus egyértelmű megatrendként jelenik meg a világ turisztikai piacán. Az UNWTO becslései szerint a nemzetközi turizmus bevételeinek 40 százaléka a kulturális turizmusnak köszönhető. A kiállítások, épített örökség és a koncertturizmus mellett, egyre nagyobb szeletet hasítanak ki a piacból az úgynevezett „beöltözős”, szerepjátékokkal teli események. Ezek közül talán a legismertebb a velencei karnevál, de egyre több olyan szerepjátékokkal teli esemény van Magyarországon is, amelyek a külföldieket is vonzzák. Ilyen például a Boldog Békeidők Hévíze fesztivál, amelyre már a német és osztrák turisták is jelmezben érkeznek.

hevizsor.PNG

"A 2010-ben indított Boldog Békeidők Hévíze fesztivál idén ünnepli jubileumi, ötödik születésnapját. Az esemény csütörtökön kezdődig és vasárnapig tart. A fesztivál a kiegyezés utáni „boldog békeidők” korszakát hivatott feleleveníteni." -írja a város közleménye.

Tegyük hozzá: könnyű dolga van Hévíznek, ha ezzel az ötlettel csalogatja a turistákat a városba. A 19. század végét, 20. század elejét rekonstruáló rendezvény az osztrák és német kultúrkörben is jól értelmezhető. Ennek az időszaknak egy jelentős része közös történelmi múltként is felfogható, ez az egyik oka annak, hogy szívesen jönnek  a szomszédos országokból erre az eseményre.

 

 

Szólj hozzá

boldog békeidők Hévíz