2014. jún 07.

Amszterdam és Sárvár is a Hortobágyon van?

írta: dreamtravel
Amszterdam és Sárvár is a Hortobágyon van?

Már tavaly arról cikkezett  a brit  The Telegraph  című lap, hogy egyre több olyan hátizsákos turista van, aki utazásai során legszívesebben otthon hagyná (okos)telefonját csak azért, hogy egy kicsit hátra tudja hagyni a virtuális életet is. Néhány napja röppent fel a hír, hogy az angol kutatás alapján egy újszerű kísérletet hajtanak végre a sárvári fürdőben. Itt   WIFI mentes területet alakítanak ki azok számára, akik bátran merik vállalni, hogy telefon nélkül is lehet nyaralni. A Nyugat.hu világlátott (online)újságírója máris rúgott egyet azokba, akik kimerték mondani azt az eretnekséget, hogy internet nélkül is lehet élni. (Legalább nyaraláskor)

Az újságíró szerint:e zzel a briliáns "le a wifivel" dologgal a ...

Tovább Szólj hozzá

2014. jún 06.

Kacsákkal a turizmusért

írta: dreamtravel
Kacsákkal a turizmusért

A kacsafutam-őrület, amely már világszerte több százezer embert ragadott magával, hazánkba is elérkezett. A nyár legvidámabb családi eseményén, augusztus 31-én hazai hírességek bevonásával a tervek szerint 100 ezer kacsát bocsájtanak egyszerre a Duna vizére.

Világszerte több száz óriási sikerű kacsafutamot rendeztek már meg, így többek között Ohióban, Coloradóban, de Ausztráliában, Nagy-Britanniában, és Szingapúrban is igazi hagyomány lett a jótékonysági eseménysorozat.

A Kacsaláz az egész országot átíveli majd, a budapesti helyszíneken túl, a vidéki városok nagyobb rendezvényein is megjelennek a szervezők, ahol a versenyben résztvevő gumijátékokat megvásárolhatják az érdeklődök. Minden megvásárolt kacsa jótékony ...

Tovább Szólj hozzá

2014. jún 05.

Kenesén járt a törvény embere

írta: dreamtravel
Kenesén járt a törvény embere

Az ország megyeszékhelyei után Balatonkenesén mutatták be az alaptörvény illusztrációit. A nagyméretű képeken a magyar történelem elmúlt több mint száz évének fontos eseményei elevenednek meg. A tárlat anyaga a jövőben, a parlamentben lesz megtekinthető.

Mint ismert:A Magyar Nemzeti Galéria "Hősök, királyok, szentek" című pazar kiállítása 2012.08.26-án bontásra került. E monstre mustra részét képezi 16 új historikus festmény, melyek a magyar történelem utolsó 150 esztendejének metszéspontjait ábrázolják. E kiállításon szerepel a Magyarország múltja, jelene és jövője címmel 2011 szeptemberében kiírt országos gyermekrajz pályázat 30 díjazott alkotása is. 

Az Alaptörvény megismertetése és népszerűsítése ...

Tovább Szólj hozzá

2014. jún 05.

Jót ettek Csopakon

írta: dreamtravel
Jót ettek Csopakon

Néhány napja tartották a település jubileumi, immár ötödik „Alsóörsi Színes Csokor-Falunk Napja” elnevezésű rendezvényt. Húsz csapat jelentkezett a szombaton tartott pörköltfőző versenyre. A bográcsokban ínycsiklandozó ételek rotyogtak. Voltak, akik különleges recepttel készültek: vörösboros pulykacombbal, amit fokhagymával, gombával, szalonnával és gyöngyhagymával ízesítettek. Találkoztunk szarvashúsból készített, vörös boros, áfonya lekvárral és boróka bogyóval ízesített különlegességgel is. A titkos recepteket a csapatok féltve őrizték. Volt még babos pörkölt, amit mázas agyagedényben készítettek és kenyércipóban tálaltak fel. Sokan a disznó és marhahúst választották alapanyagnak, többen a csülökre ...

Tovább Szólj hozzá

2014. jún 04.

Ingyen buszozhatunk a Balatonon

írta: dreamtravel
Ingyen buszozhatunk a Balatonon

busz.JPGI ngyenes térségi közlekedéssel lassítják a rohanó turistákat a Balaton hét településén. Az ide érkező vendégek ingyen buszozhatnak az új turisztikai kedvezménykártyával. A speciális "bérlettel" kedvezményesen járhatnak, múzeumokba és strandra is. A kártyát minden turista ingyen kapja szállásadójánál.

Hasonló rendszerrel legközelebb a Fertő-tó partján találkozhatunk, annak is az ausztriai oldalán. A Balaton Best Card (BBC) térségi turisztikai kedvezménykártyát minden vendég ingyenesen kapja szállásadójánál. A kártyával ingyen utazhat a BALATON VOLÁN feliratú, helyközi járatokon
Balatonfűzfő és Tihany között, valamint a füredi helyi járatokon, a strandok kapui pedig egyenesen megnyílnak a kártyatulajdonosok előtt, ...

Tovább Szólj hozzá

süti beállítások módosítása