2014. jún 06.

Kacsákkal a turizmusért

írta: dreamtravel
Kacsákkal a turizmusért

A kacsafutam-őrület, amely már világszerte több százezer embert ragadott magával, hazánkba is elérkezett. A nyár legvidámabb családi eseményén, augusztus 31-én hazai hírességek bevonásával a tervek szerint 100 ezer kacsát bocsájtanak egyszerre a Duna vizére.

Világszerte több száz óriási sikerű kacsafutamot rendeztek már meg, így többek között Ohióban, Coloradóban, de Ausztráliában, Nagy-Britanniában, és Szingapúrban is igazi hagyomány lett a jótékonysági eseménysorozat.

A Kacsaláz az egész országot átíveli majd, a budapesti helyszíneken túl, a vidéki városok nagyobb rendezvényein is megjelennek a szervezők, ahol a versenyben résztvevő gumijátékokat megvásárolhatják az érdeklődök. Minden megvásárolt kacsa jótékony célt szolgál, az UNICEF Magyar Bizottsága részesedik az esemény bevételeiből. Az esemény végén pedig a kis gumikacsák új életet kezdenek, újrahasznosítás során játszótéri gumiszőnyegek gyártásához használják majd fel őket, amelyből egy Kacsa játszóteret hoznak majd létre a szervezők.

A Kacsafutam azonban nem csupán jótékonysági és családi esemény, de egyszersmind izgalmas, komoly verseny is, hiszen a 100 ezer indulóból az első száz, aki célba ér, értékes nyereményeket vihet haza -  autót, utazást, szórakoztató elektronikai eszközöket és különféle ajándékutalványokat is megkaparinthatnak maguknak a résztvevők. A fődíj egy Volkswagen up! személygépkocsi, a soron következő kiemelt nyereményeket az IBUSZ Utazási Irodák Kft. biztosítja: a másodikként beúszó kacsa tulajdonosa Bali szigetére utazhat másodmagával, további kiemelt díjak: 2 db 2 személyes európai városlátogatás (Róma és Párizs), valamint 2 db 2 személyes görög szigeteki nyaralás is. További nyeremények: értékes elektronikai eszközök és vásárlási utalványok.

2014. június 1-től pedig indul az IBUSZ kacsagyűjtő versenye! Az IBUSZ Partnereinek nem kell mást tenni, mint naponta figyelni és olvasni az IBUSZ akciós plakátjait, ahol a rendkívüli akciók mellett időnként felbukkannak a kacsák is: saját piktogrammal elátott utak foglalóit az IBUSZ megajándékozza egy gumikacsával, melyek mindegyike jogosult a Kacsafutamon való részvételre. Fenti versenyben legtöbb kacsát összegyűjtő Partnereit pedig meghívja az IBUSZ augusztus 31-én egy kellemes Duna-parti koktélozásra, közös szurkolásra.

Szólj hozzá