2015. máj 30.

Az ország leggazdagabb településein gyűjtenek

írta: dreamtravel
Az ország leggazdagabb településein gyűjtenek

Picasso Range Rovere és a nyári Mikulás is segít gyereknap alkalmából

Két napra kinyitja gyűjtőpontját nyáron is a Mikulásgyár.  Szombaton és vasárnap, a Millenáris Parkban, a gyereknapon gyűjtik az adományokat. Akciójukkal arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy nem csak télen van szükség a segítségre, a szolidaritásra. Az adományozóknak, PlayKID elnevezésű programra ingyenes lesz  a részvétel  –olvasható a Mikulásgyár közösségi oldalán.

mgy.PNG

Zsolnai Endre, a Mikulásgyár főszervezője, elmondta. Télen komoly tanúbizonyságot tettek szolidaritásból a magyarok. 110.000 ember  járt Mikulásgyárban, a többség hozott  magával ajándékot. A játékok, ruhák mellett,  mintegy 30.000 kilogramm élelmiszer is összegyűlt a karitatív akció keretén belül.  Most a Millenárison is várják a tartós élelmiszereket, tisztítószereket, ruhákat.  A Mikulásgyár adományait a Magyar Posta juttatja el a Vöröskereszthez.

13.PNG

Egy másik karitatív akció is indul Balatonfüredről. Itt abba 10 millió Ft értékű autóba gyűjtik a játékokat, amelyet Picasso képeivel díszítettek! A Range Roverrel a játszótereket járja. Az anyukákat és a gyerekeket arra szeretnék rávenni, hogy egy-egy játékukat ajándékozzák rászorulóknak. Az autóval azokon a településeken is megjelennek, amelyek a statisztikák szerint, az átlagnál jóval nagyobb jövedelemmel rendelkeznek a szülők. Egy tavalyi kutatás szerint: a lista első öt helyén Telki, Paks, Üröm, Budajenő és Csopak áll. Az adományokért cserébe, egy-egy belépőt kapnak ajándékba arra Picasso kiállításra, amely éppen Balatonfüreden látható.

12.PNG

Szólj hozzá

Picasso Mikulásgyár Range Rover